Blogfoto

Blogfoto

donderdag 24 februari 2011

Ko Phi Phi - Ko Lanta - Krabi - Khao Sok - Ko Pha Ngan - Ko Tao

Zuid-Thailand, een land apart. De massa's westerse toeristen maakten het immers soms moeilijk om te geloven dat we wel degelijk in een Aziatisch land waren. Maar we geven de kritikasters ook ongelijk: de stranden waren prachtig, het water was turquoise blauw en gelukkig voor ons was de zon bijzonder aanwezig.

We begonnen niet onaardig met Ko Phi Phi, wellicht het mooiste van de Thaise eilanden en dus behoorlijk indrukwekkend als eerste kennismaking met dit eilandenparadijs. (Voor de pientere lezer: "Ko" is Thai voor "eiland".) Door de kleine omvang van het eiland is het massatoerisme echter onvermijdelijk en kwatongen spreken zelfs over dit eiland als het nieuwe Ibiza.

Gezinsvriendelijk Ko Lanta was dan ook een aangename opvolger. Bij een snorkeltripje wisten we een haai te spotten. (Nader onderzoek wees uit dat het om een rifhaai ging. Een tiener-rifhaai, maar toch.)

Hierna zochten we tijdelijk het vasteland op, te beginnen in Krabi. Met zijn spectaculaire rotsformaties leek het brommerritje naar het strand weggeplukt uit een racespelletje.

We ruilden even de stranden om voor een jungle in het nationaal park van Khao Sok. De palmbomen werden vervangen door oeroude, gigantische bomen; de tropische vissen door bloedzuigers.

Ko Pha Ngan is het feesteiland bij uitstek maar wij zochten ons een afgelegen, rustig strandje en brachten de dagen lezend, zwemmend en doorgaans horizontaal door.

Genoeg gerust, zo vonden wij ook, en dus schreven we ons in Ko Tao in voor een driedaagse duikcursus en bevonden we ons niet veel later tussen de koraalriffen en tropische vissen. Sinds kort kunnen we ons dan ook met gepaste trots Open Water duikers noemen.

Aan alles komt een eind, en zo zitten we opnieuw in Bangkok, klaar om binnen een paar daagjes terug te keren naar Belgie. Tot spoedig!

2 opmerkingen:

  1. Ik heb met veel interesse jullie reis gevolgd, het is duidelijk mooi geweest! Goeie reis terug en hopelijk tot binnenkort,

    Eva

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Duikers Koen en "Ibo"!

    Tot snel, ik ben benieuwd naar die bruine snoetjes intecht.


    Bert

    BeantwoordenVerwijderen